Jantina Helling molen Producten

Ook dit jaar spekkedikken-mix bij Vrienden van de Aeldermeul

In de aanloop naar Oud & Nieuw ligt de etalage van de molenwinkel van de Vrienden van de Aeldermeul binnenkort weer rijkelijk gevuld met mixen voor eindejaar heerlijkheden. Daaronder zijn enkele lokale lekkernijen, vaak volgens eeuwenoud recept, nog steeds bijzonder populair. Dat geldt vooral voor de spekkedikken-mix.

Een spekkspekkedikken-2edik is een typisch oudejaarsgerecht, net als oliebollen. Vroeger rook elke boerenkeuken op oudejaarsdag naar spekkedikken. Het beslag heeft een grijzige kleur en het ruikt een beetje zuur. Dat is typerend voor het roggemeel dat erin verwerkt is. Eigenlijk ziet het er helemaal niet zo lekker uit, maar zodra het licht sissend op het hete wafelijzer ligt, komt er een heerlijke geur vrij: zoet en hartig tegelijk! Het is de geur van echte ouderwetse spekkedikken, een soort kleine pannenkoekjes met dunne plakjes spek en harde worst erin. Een echte aanrader! Verder heeft de molenvereniging ook de klassieke decemberproducten weer ruim voorradig, zoals speculaas-/pepernotenmix, speculaascakemix, kniepertjes mix, winterwondercake, oliebollenmix en bitterkoek-/amaretto cake.

Ieder jaar ontvangt de molenvereniging talrijke bestellingen en zoals altijd zullen de vrijwilligers hun uiterste best doen om deze zo efficiënt mogelijk te behandelen. Wij verzoeken u de bestelling bij voorkeur vòòr 15 november a.s. aan ons door te geven. Zo kunnen de vrijwilligers al het nodige doen om de meelproducten tijdig uit te leveren.

Voor het plaatsen van de bestelling kunt u contact opnemen met Hanny Meek, telefonisch bereikbaar op: 06 – 27 11 50 87 of via email: hannymeek@hotmail.com

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *