Jantina Helling molen Onderhoud

Molenspel Vrienden van de Aeldermeul fraai gerenoveerd

Het molenspel bij de Jantina Hellingmolen is afgelopen week door Robert Hoveniersbedrijf uit Aalden volledig gerenoveerd. Wie vanaf de Molenwijk het terrein oprijdt valt het ongetwijfeld op dat er een reeks nieuwe tegels met een bijzonder patroon te zien is. De stenen zijn zo gelegd, dat ze het speelbord vormen van het ‘Molenspel’.

Robert Jongepier en zijn collega zijn druk bezig met de renovatie van het molenspel bij de Jantina Hellingmolen.

De Vrienden van de Aeldermeul brengt zo een ‘ode’ aan het Molenspel, dat al eeuwen lang mensen vermaak biedt. Ook vandaag de dag nog is het spel in verschillende versies te koop. Van luxe fraaie houten uitvoeringen, tot handige ‘mee-op-weg’-varianten. En niet te vergeten als app. 

Geschiedenis
De geschiedenis van het Molenspel voert zeer ver terug. Het wordt volgens traditie gespeeld door twee spelers, die elk negen pionnen tot hun beschikking hebben in twee kleuren. Het speelveld heeft lijnen die elkaar op 24 punten raken of kruisen. Op die punten mogen de spelers om beurt een speelschijf plaatsen. De speler die drie schijven op rij plaatst, vormt daarmee een molen. Heb je zo’n molen gemaakt, dan mag je een schijf van de tegenstander van het bord nemen. Die steen keert dan niet meer terug. Wie alle stenen van de tegenspeler van het bord speelt, heeft gewonnen.

 

 

Gedeeld

2 Comments

  1. Ik heb een aantal jaren geleden boeken gebracht voor jullie boekenmarkt. Hebben jullie nog steeds een boekenmarkt? Ik ben namelijk bezig mijn boeken uit te zoeken en heb een flink aantal voor jullie.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *