Boekenmarkt

AANLEVERING VAN BOEKEN BIJ DE MOLEN IS NIET MEER MOGELIJK.
De molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul heeft om organisatorische redenen besloten om te stoppen met de inname van tweedehands boeken. De reeds ingenomen boeken krijgen een goede bestemming.

Onderstaand artikel beschrijft het verloop van de boekenmarkt t/m 2017:
Traditiegetrouw prijkt op de laatste zaterdag van de maand juli de boekenmarkt op de agenda. Van 10.30 uur tot 16.00 uur is aan de voet van de Jantina Helling-molen een groot scala aan antiquarische en tweedehands boeken te koop. De boekenmarkt van de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul geldt als èèn van de grootste in de regio en trekt jaarlijks vele honderden bezoekers. Boekenwurmen en liefhebbers van oude boeken en bijzondere exemplaren komen op het molenterrein in Aalden volop aan hun trekken.

Boekenmarkt Aeldermeul

Vrijwilligers zijn het gehele jaar intensief bezig om alle ingezamelde boeken te rubriceren en aan een kwaliteitstoets te onderwerpen. ‘Zeldzaam, schaars en puntgaaf, daar scoor je mee’, zeggen de vrijwilligers. Ieder jaar glijden er vele honderden boeken door hun handen. De boeken worden op genre gerubriceerd. Bijzondere boeken krijgen tijdens de markt een speciaal plaatsje. ‘Op jacht naar bijzondere uitgaven, eerste drukken of gewoon een mooi of spannend boek? Het is er allemaal: boeken over bijvoorbeeld fotografie en kunst, poëzie en literatuur, techniek, geschiedenis, religie, planten en bloemen, science fiction, kinderboeken en reisboeken.’ Literatuurliefhebbers verbazen zich dan ook over het aanbod. ‘Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is over geschreven. Dat fascineert ons en het doet je iedere keer weer verwonderen: dat is er ook nog. Je raakt niet snel uitgekeken.’

 

 

Gedeeld