Algemeen

Hans en Wina Hordijk-van der Zwaag nieuwe buren Jantina

De Molenwijk én de Jantina Hellingmolen in Aalden waren voor Hans en Wina Hordijk liefde op het eerste gezicht. Het echtpaar is lyrisch over de nieuwe woonomgeving. ‘In èèn woord fantàstisch! We wonen in een straat vol leuke en lieve mensen en met een prachtig uitzicht op de molen! We voelen ons héél welkom! In de zomer zaten we heerlijk drie weken op camping ‘De Knieplanden’, en leerden toen ook alleen maar aardige mensen kennen, ook in de winkels en de kerk in het dorp.’ Hans en Wina wonen sinds afgelopen maand op hun nieuwe stek aan de Molenwijk 10, ook al moet er nog veel gedaan worden. Het renoveren van de tuin bewaren ze tot na de winter. Ook gaan ze de voorkamer inrichten als een Bed & Breakfast-kamer. ‘Maar we houden het rustig hoor!’, zeggen de kersverse buren van de Jantina Hellingmolen met een glimlach.

Hans en Wina Hordijk

 

Hans en Wina Hordijk-Van der Zwaag voelen zich aan de Molenwijk 10 in Aalden echt thuis. Na ruim 32 jaar woonachtig te zijn geweest in Nieuw-Vennep gaan ze volop Drenthenieren.

Hans en Wina komen uit Nieuw-Vennep, een dorp in de Haarlemmermeer, waar ze na 32 jaar ook heel veel mensen kenden. Toch was er een verlangen naar een nieuwe en rustieke omgeving. Voor Hans waren er meerdere opties dan de Molenwijk in Aalden, maar voor Wina was het absoluut liefde op het eerste gezicht: vanaf de eerste blik op Funda lag zij ’s nachts het huis in te richten. En dan weet je het wel………..! Het nieuwe woondomein aan de Molenwijk 10 is min of meer volledig gestript en  verbouwd. Hans is meer dan een jaar bezig geweest in en om het huis. Het was een hele klus, ook om de ingehuurde vaklui scherp te houden. Hans is handig, is altijd bezig en heeft snel overzicht. Het resultaat van de make-over is fantastisch!

Hans is een geboren (1953) en getogen Rotterdammer – dus altijd de mouwen opgestroopt. Daar studeerde hij Bedrijfskunde, heeft altijd automatiseringsprojecten begeleid; sinds 1997 vanuit zijn eigen organisatieadviesbureau ‘Vlechtwerk Advies’.  Voorts had hij zitting in Raden van Toezicht en besturen, ook in het moderamen van de kerk. Hans houdt van uitdagingen in knutselwerk, van muziek (luisteren, pianospelen en zingen,  o.a. in een dubbelkwartet en oratoriumkoor), verder van sporten (squash en hardlopen), lezen, theater en reizen. Ook kookt hij graag, èn goed!
Wina is geboren in Assen (ook 1953), opgegroeid in Veendam. Daarna Israël, Kampen, Rotterdam, Lelystad, Nieuw-Vennep en nu Aalden: voor de rest van haar leven……..! Theologie gestudeerd in Kampen om daarna twintig jaar godsdienstonderwijs te geven. Vervolgens acht jaar dominee geweest in de eigen woonplaats, en zes jaar bij het Luchthavenpastoraat op Schiphol. Dagelijks passeren ruim honderdzeventigduizend mensen de luchthaven van Schiphol. Daaronder bevinden zich heel wat mensen met zorgen en problemen. Wina is hen daarbij tot steun geweest. Tijdens haar afscheidsreceptie mocht ze uit handen van burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau in ontvangst nemen. Zij kreeg deze onderscheiding vanwege haar voortdurende inzet op het gebied van vrijwilligerswerk.  Hobby’s van Wina zijn lezen, puzzelen, muziek (piano, saxofoon en zingen in oratoriumkoor) en theater, en soms een beetje hardlopen.
Wina gaat heel bewust met prepensioen en Drentenieren – ze wil voorlopig vooral uitrusten en dus is de – misschien maar kortdurende – luwte een aantrekkelijk alternatief… Al zal er genoeg op haar pad komen. Hans gaat de komende tijd nog wel kijken of er passende projecten of adviesopdrachten te vinden zijn.

Beiden zijn bepaald geen kluizenaar. Ze gaan ook niet geforceerd volbloed Drent proberen te worden, maar doen wel hun best om snel in te burgeren.  Hans en Wina zullen zich eerst oriënteren op wat er zoal is in deze buurt. Wel heeft Wina inmiddels een paar preekbeurten in haar agenda staan.

(Foto: Monique Jonkman-Koolen)
Gedeeld

3 Comments

  1. Yes, Hans is very comforting and deeply spiritual. We should all try to be like him. Over thirty years with that one woman. Wow, is all I can say. Just wow. 1994, 1995 is a blur.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *