Activiteiten Boekenmarkt Jantina Helling molen

Verzamelaars slaan hun slag op boekenmarkt

De traditionele boekenmarkt van de Vrienden van de Aeldermeul werd afgelopen zaterdag, ondanks de regenachtige weersomstandigheden, wederom goed bezocht. Menig bezoeker vertrok huiswaarts met een rijkelijk gevulde draagtas of met een flinke stapel boeken onder de arm.

Boekenmarkt 2017 1Bestuursleden van de molenvereniging stellen een uur voor sluiting al vast dat het een geslaagde markt is. Vlak voor de middag trokken nog een paar buien over het terrein, maar gaandeweg werd het droog.

 

 

Boekenmarkt 2017 2Een bezoeker uit Assen komt speciaal voor jeugdboeken, plaatjesalbums en prentenboeken.’ Ieder jaar kom ik hier op bezoek, want de kwaliteit is hoog en dat trekt nu eenmaal liefhebbers aan. Bovendien is deze entourage met een draaiende molen natuurlijk heel sfeervol.’

Boekenmarkt 2017 3

Ook de organisatoren waren tevreden. ‘Voor onze vereniging is dit evenement jaarlijks èèn van de hoogtepunten. We zijn echt ontzettend trots op de inzet van alle vrijwilligers, want zonder hun bijdrage is deze markt ondenkbaar.’

Woensdag en donderdag was het op het molenterrein ook al een drukte van belang, tijdens de stempel- en beleefpost van de Drentse Fiest4daagse. Op beide dagen namen meer dan duizend fietsers een kijkje op en rondom de molen.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *