Activiteiten Algemeen Molenwinkel Producten

Dit jaar weer spekkedikkenmeel bij Vrienden van de Aeldermeul

In de aanloop van Oud & Nieuw komen de spekkedikken weer in beeld, een lokale lekkernij,  volgens eeuwenoud recept, die nog steeds bijzonder populair is.

Een spekkedik is een typisch oudejaarsgerecht, net als oliebollen. Vroeger rook elke boerenkeuken op oudejaarsdag naar spekkedikken. Het beslag heeft een grijzige kleur en het ruikt een beetje zuur. Dat is typerend voor het roggemeel dat erin verwerkt is. Eigenlijk ziet het er helemaal niet zo lekker uit, maar zodra het licht sissend op het hete wafelijzer ligt, komt er een heerlijke geur vrij: zoet en hartig tegelijk! Het is de geur van echte ouderwetse spekkedikken, een soort kleine pannenkoekjes met dunne plakjes spek en harde worst erin. Een echte aanrader!
Klik op Molenwinkel voor het recept van de spekkedikken.

Ieder jaar ontvangt de molenvereniging talrijke bestellingen en zoals altijd zullen de vrijwilligers hun uiterste best doen om deze zo efficiënt mogelijk te behandelen. Vanaf 1 december kunnen bestellingen, tijdens de openingstijden van de molen (zaterdags van 13.00 – 16.00 uur), worden afgehaald. Voor hen die niet vooraf besteld hebben is op de molen nog een voorraad spekkedikkenmeel aanwezig.

In het weekend van 7 t/m 9 december wordt in Wezup de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden. Ook hier kunt u, bij het kraampje van de “Vrienden van de Aeldermeul”, spekkedikkenmeel kopen alsmede de klassieke decemberproducten zoals kniepertjes mix, winterwondercake en bitterkoek-amaretto cake.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *