Activiteiten

Vriendinnenwandeldag 9 april 2019

Op 9 april werd de 16e editie van de Vriendinnenwandeldag gehouden. Dit evenement wordt ieder jaar georganiseerd door het WandelSportCentrumDrenthe. De start en finishplaats is Molecaten Park Kuierpad in Wezuperbrug. De opzet van de Vriendinnenwandeldag is om alle deelnemers een dag vol sportiviteit, gezelligheid en gelegenheid voor fijne en warme contacten te bieden. Ook wordt een deel van het inschrijfgeld besteed aan een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting ALS Nederland. Er zijn 730 wandelaars van start gegaan.

Er kon gekozen worden uit 4 afstanden: 6, 10, 15 en 20 km. Ieder jaar zijn de routes anders. Dit jaar was de Jantina Hellingmolen in alle routes opgenomen; voor de 6 en 10 km. was hier ook het eindpunt en werden de deelnemers, met oude bussen van het busmuseum in Hoogezand, weer teruggebracht naar Wezuperbrug.

De wandelaars werden op het molenterrein ontvangen met een draaiende molen. Het terrein had een gezellige uitstraling die de vele enthousiaste wandelaars verleidde om nog enige tijd op het terrein door te brengen.

De molen kon bezichtigd worden en de molenaar heeft veel enthousiaste bezoekers rondgeleid.

Kunstenaarsdorp Zweeloo had een aantal culturele activiteiten georganiseerd zoals het maken van een schilderij waarbij de wandelaars een kwastje konden meestrijken. Bij het “Meuln kroampie” kon men genieten van koffie/thee met kruidkoek. Theo Bruinsma met zijn trio speelde Folk en Country Rock in het Drents.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *