Activiteiten Algemeen Fiets4daagse Jantina Helling molen

Stempel- en pleisterplaats Drentse Fiets4Daagse bij Jantina Hellingmolen

Door de verplaatsing van de Zweeler Markt naar oktober, blijft het tijdens de doorkomst van deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse stil op de brink van Oud-Aalden. Iets verderop is het echter een drukte van belang, want de deelnemers aan de 52e editie van het fietsevenement kunnen op 26 juli a.s. hun kaartje laten stempelen bij de Jantina Hellingmolen.

Een dag later is de molen belevingspost, een verzamelnaam voor controlepost en pleisterplaats. Ook dan worden er veel fietsers verwacht. De snelle fietsers zullen rond 11.00 uur bij de molen arriveren, maar de echte drukte zal zich vooral concentreren tussen 12.00 en 14.00 uur.

Op het molenterrein kunnen de fietsers op beide dagen op een gastvrij onthaal rekenen. Dat geldt uiteraard ook voor de inwoners (jong en oud) van de voormalige gemeente Zweeloo. Het is een uitgelezen mogelijkheid om een kijkje in en rond de molen te nemen. Uiteraard draait de molen, zijn er diverse marktkramen, stands van plaatselijke verenigingen en is er muzikale omlijsting. Kortom: de traditie van de Zweeler Markt wordt eind juli echt in ere gehouden en ook de typisch Drentse delicatessen zullen niet ontbreken. Bij de koffie zullen ‘hanepoten’ worden geserveerd en zijn er volop kniepertjes te koop. Deze Drentse lekkernij komt weer uit de keuken van Vrouwen van Nu en Passage. Verder worden er pannenkoeken van molenmeel gebakken en als toetje is er ook een schaafijsbar.

Aan de Drentse Fiets4Daagse nemen dit jaar ruim 12.000 fietsers deel, daarvan zullen er een paar duizend de dorpsgrenzen van de voormalige gemeente Zweeloo passeren. De molen in Aalden is op beide dagen vanaf 10.00 uur geopend.

Kijk voor actuele info op www.fiets4daagse.nl.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *