Algemeen

De Vrienden van de Aeldermeul is met Reint Kuijer een Lid in de Orde van Nassau rijker

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen is Reint Kuijer uit Aalden woensdag gedecoreerd vanwege zijn verdiensten voor de gemeenschap.

Reint Kuijer uit Aalden is gewaardeerd met een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet voor de samenleving. Op de foto van Alieke Eising wordt Reint geflankeerd door zijn vrouw Elly en burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden.

Reint is al sinds 1990 bestuurslid van de Vrienden van de Aeldermeul en binnen de molenvereniging op diverse fronten actief. Nimmer wordt er tevergeefs een beroep op hem gedaan als het gaat om vrijwilligerswerk.

Mede dankzij de inzet van Reint zijn veel activiteiten op het molenterrein gestimuleerd en hebben een blijvend karakter gekregen. Hij heeft een belangrijk stempel op onze molenvereniging gedrukt en daarmee ook aan het behoud van de Jantina Hellingmolen.

Brandweerman
Voorts heeft Reint zich bijna 35 jaar aaneengesloten ingezet voor de vrijwillige brandweer in Zweeloo. Hij was onder meer chauffeur, bevelvoerder en jarenlang postchef.

Eind vorig jaar zwaaide hij na een imposante periode bij de brandweer af . Mensen helpen, dat was en is zijn passie. Kuijer houdt ongetwijfeld een rood hart.

Muziek is zijn lust en leven
Kuijer is ook een muzikant in hart en nieren. Ruim vijftig jaar geleden begon hij als trompettist bij de fanfare van Crescendo in Ruinen en ontpopte zich niet veel later als een talent van de slagwerkgroep. En dat onderdeel van de fanfare is Reint tot op de dag van vandaag trouw gebleven.

Na de verhuizing in 1985 naar Aalden werd Reint Kuijer een zeer actief en gewaardeerd lid van Blaas Op Maat (B.O.M.) uit Zweeloo. Niet alleen binnen de slagwerkgroep wordt hij geprezen om zijn enthousiasme, maar ook als bestuurslid en kaderlid heeft hij grote verdiensten voor de 110-jarige muziekvereniging.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *