Activiteiten Jantina Helling molen

Verzamelaars slaan hun slag op geslaagde boekenmarkt Aeldermeul

De traditionele boekenmarkt van de Vrienden van de Aeldermeul werd zaterdag 30 juli wederom goed bezocht. Menig bezoeker vertrok huiswaarts met een rijkelijk gevulde draagtas of met een flinke stapel boeken onder de arm.

Molen en voetbal 045-2De eerste liefhebbers meldden zich al om negen uur aan de voet van de Jantina Hellingmolen toen de vrijwilligers van de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul nog druk bezig waren de kramen in te richten. Om klokslag half elf ging de boekenmarkt officieel van start en kwam de bezoekersstroom direct goed op gang.
Bestuursleden van de molenvereniging stellen halverwege de dag al vast dat het een geslaagde markt is, met dank aan het fraaie zomerweer. ‘Vrijwel droog en niet te warm. Een perfecte boekendag!’ Een bezoeker uit Assen komt speciaal voor jeugdboeken, plaatjesalbums en prentenboeken. ‘Ieder jaar kom ik hier op bezoek, want de kwaliteit is hoog en dat trekt nu eenmaal liefhebbers aan. Bovendien is deze entourage met een draaiende molen natuurlijk heel sfeervol.’
(Foto: Gerda Looije)

boekenmarkt molen 2016 006a OE (Custom)Ook de organisatoren waren uitermate tevreden. ‘Voor onze vereniging is dit evenement jaarlijks één van de hoogtepunten. We zijn echt ontzettend trots op de inzet van alle vrijwilligers, want zonder hun bijdrage is deze markt ondenkbaar.’ De molenvereniging heeft de overgebleven boeken aan een goed doel geschonken.

(Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *