Activiteiten Jantina Helling molen Rondleiding

Publiek geniet van folklore op molenterrein

Het terrein van de Jantina Hellingmolen was zondagmiddag 2 juni het toneel van het jaarlijkse schaapscheerdersfeest. Het ambachtelijk schouwspel trok, ondanks temperaturen van 30 graden, veel bekijks.

Om 12.30 uur werd de kudde door de herders opgehaald uit de wei in Meppen. Na een wandeling over het fietspad naar de molen, liepen de schapen in de vangkooi waar het heerlijk koel was.

De Schaapskudde Benneveld werd op vakkundige wijze ontdaan van de wollen jas. Met de schaar in de ene hand en de kop van het schaap in de andere ontdeed scheerster Jessica Vos van agrarisch dienstverleningsbedrijf J. Vos – samen met twee herders – de schapen stuk voor stuk van hun vacht. Gezien de tropische omstandigheden een verademing voor de dieren, die nu weer fris de zomer in kunnen. Het werk verliep vlot, inclusief het bekappen van de hoeven. De vachten werden voorzien van een naamkaartje en werden ingepakt voor de wolwerkplaats.

Ondertussen serveerde Nonas uit Meppen op het molenterrein heerlijk ijs, Le Petite Atelier etaleerde prachtig genaaldvilte ramskoppen en de Wolwerkplaats Benneveld had mooie creaties uitgestald. De molen was open voor bezichtiging en belangstellenden konden een rondleiding van de molenaar krijgen. De vrijwilligers verzorgden koffie en thee met een snee krentenstoet.

Wil je meer weten en zien van het schaapscheerdersfeest klik dan op Schaapskudde Benneveld

 

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *