Bestuur Jantina Helling molen

In Memoriam: Jan Mensinga

Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het droevige bericht dat ons erelid en oud-bestuurslid Jan Mensinga door een tragisch ongeval is overleden.

Jan stond altijd pal voor ‘zijn’ molen.’ Hij vormde samen met vele andere vrijwilligers de spiraal waarop de Jantina Hellingmolen draaide.

Jan kon bogen op een indrukwekkende periode van meer dan dertig jaar bestuurslid, eerst als penningmeester en later als vice-voorzitter van de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul.

Wie bedenkt hoe de zorgelijke staat van onderhoud in de jaren zeventig was en dat vergelijkt met de situatie anno 2023, moet vaststellen dat de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul de afgelopen decennia heeft bereikt wat de oprichters voor ogen stond: de molen van de ondergang redden. Mede dankzij de niet aflatende inzet van Jan is de Aelder Meul omgedoopt tot sieraad in het landschap.

Bij zijn afscheid in 2009 werd Jan benoemd tot erelid en tijdens de lintjesregen in 2011 ontving hij voor zijn vele verdiensten voor de gemeenschap een Koninklijke Onderscheiding.

De molenvereniging zal Jan Mensinga met veel eerbied blijven gedenken. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn naaste familie. Wij wensen hen voor de komende tijd veel kracht toe om dit grote verlies te kunnen verwerken.

Bestuur en vrijwilligers van de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul

Er is gelegenheid om afscheid te nemen en de familie te condoleren op woensdag 4 oktober van 19.00-20.00 uur in de Jantina Hellingmolen, Molenwijk 13 in Aalden. 

Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. 
Correspondentieadres: Dilakker 5, 7854 RL Aalden.  

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *