Activiteiten Algemeen Jantina Helling molen

Jantina Hellingmolen decor Indonesische speelfilm

 

Twee Indonesische filmsterren acteren aan de voet van de Jantina Hellingmolen. Het meer dan 100-jarig monument aan de dorpsrand van Aalden vormt één van de decors van de Indonesische speelfilm Roman Picisan. (Foto: Monique Jonkman-Kool)

De Jantina Hellingmolen in Aalden vormt het decor van de Indonesische speelfilm Roman Picisan. Een filmploeg uit Indonesië heeft vrijdag 20 juni  j.l. de gehele dag opnames gemaakt rondom het molenterrein. ‘We waren in Nederland op zoek naar een mooie locatie, waarin ook een molen prominent in beeld komt. We hebben ons oog laten vallen op Aalden. Deze idyllische omgeving, met de sierlijke historische molen, voldoet aan al onze wensen. We kunnen hier perfecte filmscenes maken’, aldus een woordvoerder van de Indonesische filmploeg.

Om de molen zo goed mogelijk uit te laten komen was molenaar Karst Kuiper bereid deze te laten draaien. Ook zijn een 10-tal figuranten, allen vrijwilligers van de Aeldermeul, opgetrommeld. Echter voor slechts 3 dames was een rol als figurant weggelegd. Albert Vos stelde zijn erf en kapschuur ter beschikking van de filmploeg; het werd een echte filmset. De aanwezigen werden getrakteerd op een Indische lunch.

TV en bioscoop
De film is gebaseerd op een uiterst populaire Indonesische TV-serie met de gelijknamige naam: Roman Picisan. De hoofdpersoon, Roman, komt naar Groningen om daar aan de Rijksuniversiteit Groningen biologie te studeren. Eenmaal in Nederland krijgt hij nieuwe vrienden, waaronder een meisje dat verliefd op hem wordt.

In Indonesië zit echter ook een meisje dat een oogje op hem heeft en zij besluit om ook naar Nederland te komen. Hier probeert ze Roman weer voor haar te winnen, wat niet zonder slag of stoot gaat. De film is bestemd voor het Indonesisch publiek en zal ook daar in de bioscoop te zien zijn. Klik voor meer info op www.mataharimedia.nl

Een foto-impressie:        (Klik op een foto voor een vergroting)

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *