Activiteiten Jantina Helling molen Rondleiding

Leerlingen van basisschool “De Smeltkroes” (AZC) uit Aalden bezoeken molen

Op 5 juli zijn de leerlingen van OBS “De Smeltkroes” op bezoek geweest bij de Jantina Hellingmolen. Deze basisschool zorgt voor eerste opvang van asielzoekerkinderen en anderstaligen in de gemeente Coevorden en de wijde omgeving. Op de school komen leerlingen van meer dan 20 nationaliteiten.

20170705_084916                             20170705_085611

“De Smeltkroes” en de molen liggen binnen elkaars blikveld. Als het flink waait zwaait de molen naar de school. Veel van de kinderen hadden nog nooit een molen van binnen gezien, een bezoekje kon dus eigenlijk niet uitblijven. Zo vlak voor de zomervakantie was dat een mooie gelegenheid. Door het maken van tekeningen en het plakken van molens hadden de kinderen zich vooraf verdiept in de molen.

In drie groepen, beginnend met de kleuters, kwamen de kinderen naar de molen. Tijdens de rondleiding luisterden zij met veel aandacht. Dat de meeste kinderen het Nederlands al goed begrepen bleek uit het feit dat er veel vragen gesteld werden. Met enthousiasme klommen zij in èèn van de wieken om een foto te maken. Het bezoek werd afgesloten met een glaasje limonade. Zowel voor de kinderen als voor de molenvereniging was dit een leuke gebeurtenis.

Een foto-impressie:        (Klik op een foto voor een vergroting)

Wil je nog meer foto’s zien klik dan op: De Smeltkroes

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *