Activiteiten Jantina Helling molen

Eenden bij de Aeldermeul

Op zaterdag 25 mei a.s. komen er zo’n 30 lelijke eenden naar de Jantina Hellingmolen. Ze komen niet vliegen maar rijden. Het zijn namelijk de 2 CV’s van de 2CV Club Nederland die haar jaarlijkse toertocht houdt. Deze keer is gekozen voor een rit door Zuid-Oost Drenthe. 

(Bron: 2CV Club Nederland)

 

 

 

 
Onlangs werd het 70 jarig jubileum van de auto gevierd. Nu komen ze in grote getale naar Drenthe. Vrijdag 24 mei worden er in de omgeving Coevorden TV-opnamen gemaakt van deze legendarische auto.

De rit start zaterdag bij Autobedrijf Stroeve Citroën aan de Monierweg te Coevorden. Tussen 11.00 en 12.00 uur zijn de auto’s te aanschouwen alvorens ze op pad gaan voor een mooie rit. De route loopt van Coevorden naar Schoonebeek, Nieuw Amsterdam, Erm, de Klencke, Benneveld, Aalden, Meppen en Gees om vervolgens tegen 16.00 uur te eindigen op het marktplein in Dalen. Ook zandwegen en keienpaden vormen een onderdeel van de tocht.

Bij de Aeldermeul wordt een stop gemaakt. ‘s Middags tussen twee en half drie worden de 2CV’s bij de molen verwacht. Ze rijden zelfs dòòr de molen. Leuk om dit schouwspel mee te maken en om deze klassieke auto’s van naderbij te bekijken.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *