Activiteiten Jantina Helling molen

Jantina Hellingmolen opent deuren voor honderden deelnemers aan 13 editie Vriendinnenwandeldag

VriendinnenwandeltochtDe Jantina Hellingmolen in Aalden opent komende dinsdag, 12 april, de deuren voor honderden deelnemers aan 13 editie Vriendinnenwandeldag. Met net als voorgaande jaren start en finish op het Molecaten Park Kuierpad in Wezuperbrug.

Dit jaar hoopt het WandelSportCentrum-Drenthe, een stichting die onder andere de wandelsport wil promoten en ook verantwoordelijk is voor deze unieke wandeldag, het aantal van 1.000 dames te evenaren en als het kan te overtreffen.

‘Ik hoop dat het ons roze voor de ogen ziet’, glimlacht bestuurslid Klaas Tiktak. ‘We dragen namelijk een deel van de opbrengst af aan Pink Ribbon en zodoende is de dresscode roze.’ Een roze shirt, petje en sjaal. Hoe dan ook: alles is goed om de verbondenheid te tonen met dames die met borstkanker zijn geconfronteerd. ‘De doelgroep is heel breed, of het nu vriendinnen, familie, collega’s of buurvrouwen zijn, het maakt niet uit’, zegt Tiktak. ‘Wij bieden alle deelnemers een dag vol sportiviteit, gezelligheid en gelegenheid voor fijne en warme contacten.’

De organisatie is erg tevreden over de medewerking van bedrijven en ondernemers in Aalden en Zweeloo. Verschillende onder hen hebben hun medewerking toegezegd en zetten hun deuren open om de dames gastvrij te ontvangen. Op andere locaties, zoals de Jantina Hellingmolen, de Houtzagerij Meppen en het 13e eeuws kerkje in Zweeloo, loopt de wandelroute soms dwars door het gebouw.’ Via de routebeschrijving heeft de organisatie deze adressen ook speciaal aangegeven.

Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer zullen vanuit Wezuperbrug in speciale authentieke autobussen naar Zweeloo worden vervoerd. De bussen zijn afkomstig van het Nationaal Busmuseum in Hoogezand. Bij bistro Tante Sweel kunnen de deelnemers uitstappen en vervolgens kunnen ze  over een lengte van 5 of 10 kilometer volop genieten van de mooie karakteristieke dorpen en de talrijke bezienswaardigheden.

Het opzetten van een dergelijk evenement noemt Tiktak bepaald geen peulenschil. ‘We willen het zo perfect mogelijk doen. Wij streven naar de mooiste wandeldag van het jaar. De dames kunnen kiezen uit afstanden van 20-15-10 of 5 kilometer. De 20 en 15 kilometer vertrekt tussen 9.00 en 10.00 uur. De 10 en 5 kilometer gaat tussen 10.00 en 11.00 uur van start.

DSC_0557-2Terug op het park in Wezuperbrug kunnen de dames in een ongedwongen sfeer nagenieten. Hier is nog een gezellige Lentefair en door middel van boeking is er een mogelijkheid voor High-tea of Lunch.

Indien men verdere informatie wil of zich wil aanmelden kan men terecht op de website   www.vriendinnenwandeldag.nl

 

Bijschrift foto: De voorbereidingen voor de dertiende editie van de Vriendinnenwandeldag zijn in volle gang. De organisatoren rekenen op dinsdag 12 april a.s. op meer dan 1.000 deelnemers. (Eigen foto)

 

 

 

 

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *