Activiteiten Fiets4daagse Jantina Helling molen

Veel vertier bij de Aeldermeul tijdens Drentse Fiets4Daagse

Vrienden van Aeldermeul zorgden voor gastvrije ontvangst van duizenden fietsers
De 54e editie van de Drentse Fiets4Daagse is bepaald niet aan de Jantina Hellingmolen voorbij gegaan. Evenals vorig jaar had de organisatie van het fietsevenement weer een stempel- en pleisterplaats ingericht bij de Aeldermeul. Vele duizenden belangstellenden namen een kijkje op het molenterrein.

Afgelopen dinsdag kwam het mede door het bewolkte weer wat laat op gang, maar dat was stilte voor de storm. Woensdag was echt een stralende dag en het molenterrein bleek voor de enthousiaste fietsers een echte pleisterplaats. De molen was op deze dag ook een beleefpost, waarbij de kinderen – die deelnamen aan de 4KidsRoute – een opdracht moesten uitvoeren. 

Veel lof voor optreden Drents Jeugdorkest
Bijzonder veel lof oogstte het optreden van het Drents Jeugdorkest. Het bleek in alle opzichten een succesnummer, want vele honderden bezoekers luisterden aandachtig naar het optreden van de jeugdige Drentse muzikanten. Het zestig leden tellend jeugdorkest verzorgde om 11.30 en 12.30 uur aan de voet van de monumentale molen een optreden. De muziek die het Drents Jeugdorkest speelde was heel gevarieerd: Zo stond Mahler op de lessenaar, maar ook Deep Purple, Queen en The Beatles kwamen aan bod. Daarnaast stonden ook enkele marsen en filmmuziek op het repertoire.

Molen draaide op volle toeren 
Op het molenterrein konden de fietsers dankzij de vrijwilligers van de Vrienden van de Aeldermeul beide dagen op een gastvrij onthaal rekenen. Dat gold ook voor de inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo. De Fiets4Daagse bleek een uitgelezen mogelijkheid om een kijkje in en rond de molen te nemen. Uiteraard draaide de molen, waren er rondleidingen en diverse plaatselijke marktkramen met een afwisselend aanbod. Naast koffie, thee en frisdranken werden er onder meer hanenpoten, wafels en kniepertjes geserveerd. Als toetje stond op dinsdag de schaafijsbar van Henk Askes op het molenterrein en op woensdag de ijskraam van Nonas uit Meppen.

Veel lof oogstte het optreden van het Drents Jeugdorkest aan de voet van de Aeldermeul.

 
 
Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *