Algemeen

Henk (74) en Ineke (75) Bolk uit Nieuw-Weerdinge na vijftig jaar terug op plek van huwelijksaanzoek

Henk Bolk ging vijftig jaar geleden aan de voet van de monumentale Jantina Hellingmolen in Aalden op één knie voor zijn grote liefde Ineke Schoonbeek.

Afgelopen week werden Henk (74) en Ineke (75) – ter ere van hun 50-jarig huwelijksfeest – door zoon Henk (47) als verrassing teruggebracht naar deze plek waar het een halve eeuw geleden allemaal begon. “Een bezoek aan deze bijzondere locatie van het huwelijksaanzoek mag op deze feestelijke dag natuurlijk niet ontbreken”, zegt Henk.

Het gouden bruidspaar uit Nieuw-Weerdinge reageert blij verrast: “Fijn dat we hier terug zijn op de dag waarop we vieren dat we al zo lang en gelukkig bij elkaar zijn”, glunderen Henk en Ineke Bolk.

Revival
Henk verraste vrijdagmiddag zijn niets vermoedende ouders met een rondrit in een oldtimer door Zuidoost-Drenthe. Het werd een revival van vijftig jaar geleden toen Henk en Ineke in dezelfde ambiance een toertochtje door de omgeving maakten. 

Het stond voor Henk al lange tijd vast dat hij Ineke ten huwelijk wilde vragen. “Maar wanneer doe je zoiets?” Op die dag reed het stel door Aalden en kreeg Henk de Aeldermeul in het vizier. Pal voor deze parel in het landschap ging de in 1e Exloërmond geboren en getogen Bolk op één knie voor zijn Ineke. ”De perfecte plek. Een betere ging ik niet voorgeschoteld krijgen. Dit was het ultieme geluksmoment”, weet Henk zich nog als de dag van gisteren te herinneren.

Veel geluksmomenten
Met zoon Henk, schoondochter Roelanda en de kleinkinderen Stefan – met vriendin Marieke – en Julia binnen handbereik, werden er vrijdagmiddag bij de molen in Aalden tal van herinneringen opgehaald. Het echtpaar kijkt terug op een rijk en mooi leven. Henk en Ineke zijn bekende gezichten in Nieuw-Weerdinge. Actief betrokken bij het sociaal-maatschappelijk leven in het dorp. Henk was jarenlang werkzaam bij een vestiging van Philips in Stadskanaal. Daar leerde hij Ineke kennen. “Liefde op het eerste gezicht. We raakten elkaar niet meer uit het oog.” Henk stapte als projectengineer later over naar de voormalige Machine Fabriek Oost Groningen.

Gewaardeerde gezichten in dorpsgemeenschap
Het werk is voor het echtpaar altijd èèn van hun grootste hobby’s geweest en ze stonden altijd voor iedereen klaar.
Ineke was echt in haar element als peuterjuf, maar werd in Nieuw-Weerdinge vooral een bekend en gewaardeerd gezicht vanwege haar rol in het verenigingsleven. Ineke was daarnaast ook bestuurlijk actief voor onder meer de Culturele Raad, Veilig Verkeer Nederland en het 5 Mei-comité. Als waardering voor haar verdiensten kreeg ze een Koninklijke onderscheiding.

Onvervulde wensen heeft het jubilerend bruidspaar niet meer. Voor Henk en Ineke is het eigenlijk volmaakt. “We hebben niets meer te wensen dan gezond te blijven en er nog veel liefdevolle jaren aan vast te knopen.”

Bij de foto’s : Het gouden bruidspaar Henk (74) en Ineke (75) Bolk uit Nieuw-Weerdinge werd afgelopen week als verrassing teruggebracht naar de plek waar het ruim vijftig jaar geleden allemaal begon. (Foto’s: Rody Bal)

Bron: Dagblad van het Noorden

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *