Algemeen

Fraai landschappelijk decor en finish aan de voet van Jantina Hellingmolen siert slipjacht Zweeloo

“Zeer geslaagd.” Zo omschrijft Joop Timmer van het jachtcomitè    Zweeloo de slipjacht die afgelopen woensdagmiddag werd gehouden. Met als slotstuk de finish bij de Jantina Hellingmolen. Een schitterend tafereel!

In totaal 26 ruiters en een meute jachthonden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereniging (KNJV) volgden het spoor dat door de omgeving van de voormalige gemeente Zweeloo liep.

Echt jachtweer

Omstreeks 13.00 uur verzamelden de in rode jachtrok geklede ruiters zich bij de brink in Zweeloo voor de officiële start. ‘We zijn erg tevreden over het verloop van de jacht. De route was zeer goed begaanbaar en het was echt jachtweer: heerlijk zonnetje en een prima temperatuur. Door de ideale bodem bleef het veld mooi bij elkaar en hadden de ruiters een goed zicht op het hondenwerk”, blikte Joop Timmer tevreden terug op de slipjacht.

Zoektocht
Het jachtcomité Zweeloo koos dit keer voor een nieuwe route door het buitengebied van Zweeloo, Benneveld, Wezup, Aalden en Meppen. “Het was een hele zoektocht om de routes op de kaart te krijgen, zodat mooie sloten, wallen en andere elementen erin opgenomen konden worden. We voelden ons daarbij gesteund door de landeigenaren die toestemming gaven om met de meute over hun landerijen te gaan. Doordat we heel zorgvuldig met het landschap en de landerijen omgaan, werkt iedereen graag weer mee.” Een traditie die je volgens Joop Timmer in ere moet houden.

         
Bij de foto : Terwijl de honden op de brink in Zweeloo blaffend hun ongeduld tonen, wachten ruiters op het aanblazen van de jacht. Daarna is het tijd om de ‘vos’ te zoeken. (Foto: Jansje Brands)

                   
Bij de foto: De Jantina Hellingmolen vormde woensdagmiddag een schitterend decor voor de slipjachtVooral het samenspel tussen ruiter en paard en een meute jachthonden is iets dat de slipjacht aantrekkelijk maakt. (Foto: Jansje Brands)

Gedeeld

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *